Blog

Even voorstellen: Renate de Jong

Even voorstellen: Renate de Jong

"Marketing automation biedt enorme kansen voor non-profits!"

Hallo!

Precies een jaar geleden startte ik bij g-company. Hoog tijd dus om me eens voor te stellen, lijkt me.

Ik ben Renate de Jong, 43 jaar en ik woon met mijn vriend en onze kinderen in Utrecht. In mijn carrière tot nu toe is de rode draad dat ik altijd ‘wil bijdragen aan een leukere wereld’. Dat is vrij breed, ik weet het. Mijn CV is ook vrij breed: van beleidsmedewerker bij de Provincie Utrecht, naar intercedent bij Randstad tot marketeer bij ontwikkelingsorganisatie VSO.

Bij g-company maakte ik kennis met gelijkgestemden en ik besloot mij als nieuwbakken ondernemer bij deze groep aan te sluiten. ‘Alleen kan je niks, je moet het samen doen’, zoals een legendarische voetballer eens zei. Daarmee doe ik mezelf grandioos tekort natuurlijk, maar ik zie de meerwaarde in van samenwerken met een groep professionals met dezelfde missie.

Mijn missie is non-profits helpen nog meer impact te maken, door slim gebruik te maken van technologie. Hoewel ik niet eerder in de technologie heb gewerkt, heb ik er als gebruiker altijd veel affiniteit mee gehad. En heb ik er een duidelijke mening over. Bij mijn laatste werkgever voor g-company leerde ik werken met Salesforce.

Dat zie ik dan ook als mijn toegevoegde waarde: doordat ik zelf jarenlang bij een non-profit heb gewerkt, ken ik de omgeving, weet ik waarmee je te maken hebt en ken ik de toegevoegde waarde van een gedegen en tegelijk innovatief systeem. Voor kleine en grote non-profits.

Waar kom ik tegenwoordig zoal mijn bed voor uit? Een greep uit mijn werkzaamheden van deze week: ik ondersteun één dag per week het Ronald McDonald Kinderfonds met het dagelijks gebruik van Salesforce, ik geef een gebruikerstraining bij een klant die zojuist Salesforce heeft geïmplementeerd en ik schrijf een voorstel voor een buurthuis voor psychiatrische patiënten dat met Salesforce wil gaan werken.

Binnen het team focus ik me extra op marketing automation met Pardot (een tool van Salesforce). Ik zie voor non-profits enorme kansen op meer én blijvende donateurs en vrijwilligers! Van twee enorme (dure! tijdrovende!) campagnes per jaar naar continu in gesprek zijn met elkaar. Van de one size fits all nieuwsbrieven naar berichten met de juiste inhoud op het juiste moment. Dit vraagt best wat van je organisatie. Begin klein, en maak keuzes met een groots doel voor ogen. Maar denk aan die voetballer: alleen kun je niks, je moet het samen doen. 😊

Dus bel me eens, ik denk graag mee!

Hartelijke groet,

Renate de Jong
+31 6-41519975

g-company gaat verder als Xebia!

Per 1 april 2023 gaat g-company verder als Xebia. Daarom wordt de content van deze website niet langer geüpdatet. Voor de meest recente content verwijzen we graag door naar de ‘Cloud-First Workplace’ sectie op de Xebia website.